nulladik a sportok iskolájában...

Mozgás és játék

Az elmélet egyszerű: a kisgyermek a mozgás segítségével fedezi fel testrészeit, ezáltal alakítja ki és formálja énképét. Mindannyian így kezdtük, felálltunk a popsinkról, majd elengedtük anyu vagy apu kezét és szép lassan, óvatosan elindultunk, tettük az aprócska bal lábunkat a jobb után, haladtunk minden irányba és kezdtük szép fokozatosan, egyre növekvő bátorsággal felfedezni a világot. Zseniális dolog, hogy ez ösztönösen létezik bennünk, és a gyermek érzi, tudja, hogy ez fejlődésének elengedhetetlen része. Kutatások sora bizonyítja, hogy a mozgás örömét még gyermek korban meg kell tapasztalni, hogy felnőttként is vágyjunk erre az érzésre. Hatalmas csodákat nem kell tenni ahhoz, hogy gyermekünket aktív életmódra neveljük, hiszen lételemük a mozgás, csupán annyi a dolgunk, hogy biztatjuk őket és lehetőséget adunk nekik, hogy rendszeresen sportolhassanak.

Az Ügyes vagyok torna azért különleges, mert itt megengedődik a gyermeknek, hogy Önmaga lehessen. 

A torna egyik kiemelt célja, hogy a gyerekek mozgását és tehetségét megismerve-, segítséget nyújtson a megfelelő sportág kiválasztásában, ahol könnyebben érhet el sikereket, hiszen a tornán játékosan elsajátítja az adott sportághoz elengedhetetlen előképzettséget. Úgy is mondhatjuk, hogy az Ügyes vagyok a nulladik év a sportok iskolájában.

Ügyes vagyok

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el